Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mats ugnsgratinerade falukorv

Inga röster än
Skapat: 14 augusti, 2024
Senast ändrat: 14 augusti, 2024
Mats ugnsgratinerade falukorv

Ugnsgratinerad falukorv är klassisk svensk husmanskost och alla har sina egna sätt att tillaga den.

Jag gillar att använda ost och färska örter i mina varianter. Ikväll hade jag färsk persilja & basilika i den. Supersmarrigt!😋👌

Här är receptet för dig som vill prova!
Håll i hatten för här går det undan…

Jag valde att servera min ugnsgratinerade falukorv med fluffigt persiljemos och gröna ärtor. Äter du LCHF, så är det att rekommendera att du gör ett vitkålsmos eller blomkålsmos till istället.

Total tid: 30 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Blanda samman olivolja, créme fraîche, grädde, körsbärstomater och vitlök. Smaka upp med salt och peppar.
  • Täck botten på en ugnssäker form med röran.
  • Skär snitt med jämna mellanrum i falukorven. Inte ända ned, du ska få som en ficka. Blanda ketchup och senap. Pensla falukorven med blandningen.
  • Lägg korven på röran och strö riven ost över. Se till att trycka ned ost i fickorna på korven.
  • Ställ in i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills korv och ost är gyllene.
  • Servera med potatismos, potatis eller ris.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg