Mats ugnsgratinerade falukorv
Skapat:
14 augusti, 2024
Senast ändrat:
14 augusti, 2024

4
Innehåll
Ugnsgratinerad falukorv är klassisk svensk husmanskost och alla har sina egna sätt att tillaga den.
Jag gillar att använda ost och färska örter i mina varianter. Ikväll hade jag färsk persilja & basilika i den. Supersmarrigt!😋👌
Här är receptet för dig som vill prova!
Håll i hatten för här går det undan…
Jag valde att servera min ugnsgratinerade falukorv med fluffigt persiljemos och gröna ärtor. Äter du LCHF, så är det att rekommendera att du gör ett vitkålsmos eller blomkålsmos till istället.


Total tid: 30 minuter
Servings: 4 portioner
Ingredienser
- 800 g falukorv
- 2 dl créme fraîche med tomat och basilika
- 1 dl grädde
- 10 st körsbärstomater halverade
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 msk olivolja extra virgin
- flingsalt
- svartpeppar
- 1 msk ketchup
- 1 msk senap
- 2 dl ost riven
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Täck botten på en ugnssäker form med röran.
- Skär snitt med jämna mellanrum i falukorven. Inte ända ned, du ska få som en ficka. Blanda ketchup och senap. Pensla falukorven med blandningen.
- Lägg korven på röran och strö riven ost över. Se till att trycka ned ost i fickorna på korven.
- Ställ in i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills korv och ost är gyllene.
- Servera med potatismos, potatis eller ris.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!