Go Back
+ servings
Ugnsgratinerad falukorv i en glasform med potatismos i en kastrull bredvid.
Print
Inga röster än

Ugnsgratinerade falukorv

Total tid30 minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Korv, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: falukorv, familjemat, husmanskost, korvrecept, vardagsmat
Yield: 4 portioner

Materials

  • 800 g falukorv
  • 2 dl créme fraîche med tomat och basilika
  • 1 dl grädde
  • 10 st körsbärstomater halverade
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk olivolja extra virgin
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk senap
  • 2 dl ost riven

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Blanda samman olivolja, créme fraîche, grädde, körsbärstomater och vitlök. Smaka upp med salt och peppar.
  • Täck botten på en ugnssäker form med röran.
  • Skär snitt med jämna mellanrum i falukorven. Inte ända ned, du ska få som en ficka. Blanda ketchup och senap. Pensla falukorven med blandningen.
  • Lägg korven på röran och strö riven ost över. Se till att trycka ned ost i fickorna på korven.
  • Ställ in i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills korv och ost är gyllene.
  • Servera med potatismos, potatis eller ris.