Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Ugnsgratinerade falukorv
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Barnvänligt, Huvudrätt, Korv, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
falukorv, familjemat, husmanskost, korvrecept, vardagsmat
Yield:
4
portioner
Materials
800
g
falukorv
2
dl
créme fraîche med tomat och basilika
1
dl
grädde
10
st
körsbärstomater
halverade
1
st
vitlöksklyfta
pressad
1
msk
olivolja
extra virgin
flingsalt
svartpeppar
1
msk
ketchup
1
msk
senap
2
dl
ost
riven
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman olivolja, créme fraîche, grädde, körsbärstomater och vitlök. Smaka upp med salt och peppar.
Täck botten på en ugnssäker form med röran.
Skär snitt med jämna mellanrum i falukorven. Inte ända ned, du ska få som en ficka. Blanda ketchup och senap. Pensla falukorven med blandningen.
Lägg korven på röran och strö riven ost över. Se till att trycka ned ost i fickorna på korven.
Ställ in i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills korv och ost är gyllene.
Servera med potatismos, potatis eller ris.