Mazariner med royal icing och blomsterströssel
Skapat:
8 januari, 2025
Senast ändrat:
23 juni, 2025

1
Mazariner med royal icing och blomsterströssel är en riktigt festlig och elegant småkaka som ger en guldkant till varje tillfälle.
De små mazarinerna är både mjuka och saftiga, med en härlig mandelsmak som gör dem speciella. När de täcks med ett tunt lager av royal icing får de en fin, glansig yta som gör dem extra tilltalande.
Blomsterströsslet på toppen ger en lekfull och färgglad touch, vilket gör kakorna både vackra och inbjudande. Perfekta att servera när man vill bjuda på något utöver det vanliga och ge en extra fin känsla till bordet.
Fler goda kakor:



Total tid: 1 timme
Servings: 24
Ingredienser
Mördeg:
- 4,5 dl mjöl
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g smör kallt
Fyllning:
- 300 g mandelmassa
- 150 g smör rumsvarmt
- 3 ägg
Glasyr:
- 2 äggvitor
- 2,75 dl florsocker
Dekoration:
- björnbär
- röda vinbär
- blomsterströssel
Instruktioner
Mördeg:
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar.
- Arbeta ihop till en deg utan att knåda, den ska bara gå ihop.
- Mjöla en yta och kavla ut degen, ca 2 mm tjock.
- Stansa ut rundlar (t.ex. med ett upp och nedvänt glas) och tryck ut degen i formarna.
- Ställ i kylen.
Fyllning:
- Riv mandelmassan grovt.
- Tillsätt smöret och blanda ihop. Blanda sedan i ett ägg i taget.
- Fyll 2/3 av varje form, enklast genom att spritsa.
- Grädda i mitten av ugnen ca 14 minuter.
- För att få en platt yta på mazarinerna så vänd formarna upp och ned på ett underlag med bakplåtspapper på. Låt mazarinerna svalna, ta bort formarna och vänd dem sedan på rätt håll igen.
Glasyr:
- Vispa äggvitorna styva med elvisp, ca 2 minuter.
- Blanda i florsocker och vispa ihop till en slät och vit glasyr, det tar några minuter.
- Glasera mazarinerna, antingen genom att bre på glasyren eller spritsa.
Dekoration:
- Toppa med björnbär, vinbär och blomsterströssel.
Anteckning
För riktigt vit glasyr gör jag royal icing, glasyr med äggvita (istället för vatten).
Ett tips är att använda runda engångsformar av aluminium. Då kan du kan stansa ut rundlar av mördeg vilket gör det lättare att klä formarna och få jämna kanter. Engångsformar gör att mazarinerna lätt lossnar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!