Mazarinrutor
Skapat:
27 mars, 2025
Senast ändrat:
23 juni, 2025

3
Mazarinrutor – saftiga och ljuvligt mandelsmakande
Dessa mazarinrutor är en enkel och fantastisk variant av klassiska mazariner. En saftig mandelbotten toppad med len glasyr gör dem till en perfekt fikabit som passar både vardag och fest.
Varför du kommer älska mazarinrutor
- Enkla att baka – inga formar behövs!
- Mandelns fylliga smak ger den där klassiska mazarinkänslan.
- Perfekt balans mellan saftig kaka och söt glasyr.
Så lyckas du med mazarinrutorna
- Använd mandelmassa för den autentiska smaken.
- Låt kakan svalna helt innan du brer på glasyren för bästa resultat.
- Skär i lagom stora rutor och dekorera med hackad mandel eller citronskal för extra elegans.
Fler goda mazariner
Här kommer tre andra recept som vi också tror att du kommer att gilla.



Total tid: 1 timme
Servings: 25 – 30 st
Ingredienser
Kaka:
- 350 g smör
- 200 g mandelmassa
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 0,5 tsk bittermandelolja arom
- 6,5 dl vetemjöl 390 g
- 5 dl strösocker
- 1,5 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Glasyr:
- 5 dl florsocker
- hallonsaft stark
Instruktioner
Kaka:
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Riv sedan mandelmassan grovt.
- Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner i mjölksmeten tillsammans med mandelmassan.
- Tillsätt smöret och rör tills du har en smidig smet.
- Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper (30 × 40 cm).
- Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Låt sedan svalna.
Glasyr:
- Mät upp florsockret. Tillsätt sedan lite hallonsaft i taget tills du har önskad konsistens på glasyren. (Jag använde ca 0,5 dl).
- Bred glasyren på den svala kakan.
per – 30 st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!