Go Back
+ servings
En tallrik med mazarinrutor täckta med rosa glasyr, staplade på varandra.
Print
Inga röster än

Mazarinrutor

För mazarinälskaren är detta en dröm! En underbar kaka som är perfekt på vilket kalas eller fikabord som helst!
Total tid1 timme
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Fika, Kakor, kalas, Långpanna
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, svensk fika
Yield: 25 - 30 st

Materials

Kaka:

  • 350 g smör
  • 200 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk bittermandelolja arom
  • 6,5 dl vetemjöl 390 g
  • 5 dl strösocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 5 dl florsocker
  • hallonsaft stark

Instruktioner

Kaka:

  • Smält smöret och ställ åt sidan.
  • Riv sedan mandelmassan grovt.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och bittemandeloljan.
  • Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner i mjölksmeten tillsammans med mandelmassan.
  • Tillsätt smöret och rör tills du har en smidig smet.
  • Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper (30 × 40 cm).
  • Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Låt sedan svalna.

Glasyr:

  • Mät upp florsockret. Tillsätt sedan lite hallonsaft i taget tills du har önskad konsistens på glasyren. (Jag använde ca 0,5 dl).
  • Bred glasyren på den svala kakan.