Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Mazarinrutor
För mazarinälskaren är detta en dröm! En underbar kaka som är perfekt på vilket kalas eller fikabord som helst!
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Bakning, Bakverk & kakor, Fika, Kakor, kalas, Långpanna
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fika, fikadags, gofika, svensk fika
Yield:
25
- 30 st
Materials
Kaka:
350
g
smör
200
g
mandelmassa
3
ägg
3
dl
mjölk
0,5
tsk
bittermandelolja
arom
6,5
dl
vetemjöl
390 g
5
dl
strösocker
1,5
msk
vaniljsocker
2
tsk
bakpulver
Glasyr:
5
dl
florsocker
hallonsaft
stark
Instruktioner
Kaka:
Smält smöret och ställ åt sidan.
Riv sedan mandelmassan grovt.
Vispa ihop ägg, mjölk och bittemandeloljan.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner i mjölksmeten tillsammans med mandelmassan.
Tillsätt smöret och rör tills du har en smidig smet.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper (30 × 40 cm).
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Låt sedan svalna.
Glasyr:
Mät upp florsockret. Tillsätt sedan lite hallonsaft i taget tills du har önskad konsistens på glasyren. (Jag använde ca 0,5 dl).
Bred glasyren på den svala kakan.