Mini egg cookies
Skapat:
2 mars, 2025
Senast ändrat:
28 januari, 2025

1
Innehåll
Mini egg cookies måste vara påskens godaste cookie!
Cookies är så enkelt att baka. Knapriga kanter med segmjuk mitt. Ju längre du gräddar dem desto sprödare blir dem, så baka dem inte för länge om du önskar dem segmjuka. Låt dem hellre svalna en stund på plåten.
Fler festliga recept:


📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Servings: 20
Ingredienser
- 120 gr smör rumsvarmt
- 100 gr socker
- 110 gr brunt farinsocker strö eller rörsocker
- 1 ägg
- 180 gr mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
- 180 gr mini eggs
Instruktioner
- Rör sedan i ägget, vispa inte mer än nödvändigt.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner det i smörblandningen.
- Hacka chokladäggen och tillsätt även dem i degen.
- Forma/klicka ut degen till bollar på en skärbräda och sätt i kylen samtidigt som du sätter ugnen på 180 grader.
- När ugnen är klar så ta ut skärbrädan och grädda dina cookies i ca 8-12 minuter. Tiden variera beroende på ugn, storlek på kakorna och hur du önskar dina kakor.
- Låt dem få en fin gyllenbrun kant med ljus mitt för segmjuk konsistens och grädda lite längre för en mer spröd kaka.
- Låt svalna några minuter på plåten och flytta sedan över dem till ett galler.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!