Go Back
+ servings
Tre miniäggskakor staplade på en vit tallrik med dekorerade kakor i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Mini egg cookies

Total tid30 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, Småkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, påsk, påskgodis, småkaka, småkakor
Yield: 20

Materials

  • 120 gr smör rumsvarmt
  • 100 gr socker
  • 110 gr brunt farinsocker strö eller rörsocker
  • 1 ägg
  • 180 gr mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 180 gr mini eggs

Instruktioner

  • Vispa smör och socker krämigt.
  • Rör sedan i ägget, vispa inte mer än nödvändigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner det i smörblandningen.
  • Hacka chokladäggen och tillsätt även dem i degen.
  • Forma/klicka ut degen till bollar på en skärbräda och sätt i kylen samtidigt som du sätter ugnen på 180 grader.
  • När ugnen är klar så ta ut skärbrädan och grädda dina cookies i ca 8-12 minuter. Tiden variera beroende på ugn, storlek på kakorna och hur du önskar dina kakor.
  • Låt dem få en fin gyllenbrun kant med ljus mitt för segmjuk konsistens och grädda lite längre för en mer spröd kaka.
  • Låt svalna några minuter på plåten och flytta sedan över dem till ett galler.