Mini kladdkaka med pepparkaksdeg
Skapat:
19 november, 2024
Senast ändrat:
18 november, 2024

0
Innehåll
Mini kladdkaka med pepparkaksdeg är en mysig och smakrik twist på den klassiska kladdkakan, där pepparkakssmaker som kanel, ingefära och nejlika blandas med den sega och kladdiga chokladkakan. Perfekt för höst- och vintermys eller till julfikat när du vill ha något extra kryddigt och gott!
Dessa små, läckra kladdkakor är enkla att göra och kan bakas i små formar, vilket gör dem perfekta att servera som individuella portioner. Den lilla mängden pepparkaksdeg ger en fin kryddig smak utan att ta över den härligt kladdiga chokladkakan.
Goda brownierecept:

Total tid: 20 minuter
Servings: 4 små kladdkakor
Ingredienser
- 100 gram smör
- Lite salt
- 1 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- ½ dl kakao
- 100 gram pepparkaksdeg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft
- Smält smöret i en kastrull och blanda ner salt, strösocker och vaniljsockret.
- Rör ner vetemjölet och rör runt till en deg. Knäck sedan ner äggen och rör tillsist i kakao.
- Blanda till en slät smet.
- Klicka ut i formar och toppa med pepparkaksdeg.
- Ställ in i ugnen i ca 8-10 minuter beroende på ugn. De ska vara fasta i kanterna och mjuka i mitten. Ta ut och låt svalna.
per små kladdkakor
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!