Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Minibananpannkakor

Inga röster än
Skapat: 22 mars, 2025
Senast ändrat: 22 mars, 2025
Minibananpannkakor

Minibananpannkakor – söta små munsbitar med krämig kärna

Dessa minibananpannkakor är perfekta när du vill ha ett snabbt, enkelt och lite nyttigare mellanmål eller frukost. Med skivor av banan doppade i en enkel smet av ägg, vetemjöl, kvarg och honung, får du små pannkakor med en krämig insida och gyllenbrun yta – lika goda som de är charmiga!

Naturligt söta med möjlighet att justera sötman

Tack vare bananens naturliga sötma behövs det egentligen inte mycket mer – men om du vill kan du ringa över lite flytande honung för en extra touch. Och vill du hålla dem lite mindre söta, är det bara att utesluta honungen i smeten.

Tips & variationer

Byt ut vetemjölet – Prova med mandelmjöl eller havremjöl för en annan smak och struktur.
Vill du göra dem mer matiga? – Tillsätt lite chiafrön eller linfrön i smeten.
Extra smak? – Krydda med lite kanel, kardemumma eller vaniljpulver.
Serveringstips – Toppa med en klick kvarg, färska bär, lite müsli eller rostade nötter.
För barnen – Låt dem doppa själva i smeten och ”hjälpa till” vid stekningen – en rolig och god aktivitet!

Dessa minibananpannkakor är enkla att göra, roliga att servera och omtyckta av både stora och små – perfekt till helgfrukosten eller som mellis under dagen.

Tips på andra goda frukostrecept

Om du vill ta del av ytterligare frukostrecept, så finns det gott om goda recept här på Receptskatt du kan botanisera i. Här hittar du bara några exempel.

Video

@msterzenbach Äntligen lördag! Och helgen till ära fick det bli små bananpannkakor med kvarg! Det är så roligt att få testa något nytt! 🥞 Smeten: 0,5 dl kvarg @Arla Sverige 1 msk vetemjöl 1 ägg 5g flytande honung @eldoradovaror (kan uteslutas om man inte vill ha för sött) Detta var så gott och så lätt att göra! Doppa bananskivor i smeten och stek tills de fått färg! Jag åt detta med kvarg, @FUN Light Sverige och lite müsli på! Det blev så gott! Ni måste spara och testa detta recept!! 🍌🥞🫶🏻 Jag finns även på Instagram @bakamedM #breakfast #brunch #pancakes #healthyrecipes #healthyfood #easyrecipe #fördig #foru #fyp #foryour ♬ Just smile – aidan_buys
Total tid: 20 minuter
Servings: 1 portion
Calories: 55kcal

Ingredienser

  • 1 st banan
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 dl mild kvarg naturell
  • 5 g flytande honung kan uteslutas om man inte vill ha det så sött

Instruktioner

  • Börja med att skära en banan i skivor.
  • Därefter blandar du ihop ägg, vetemjöl, kvarg och honung med en ballongvisp.
  • Doppa bananskivorna i smeten och stek på medelvärme tills de fått en fin yta.
  • Servera detta med kvarg och lite müsli.
  • Ringla över lite honung för extra sötma.

Anteckning

En portion är ca 417kcal.

Näringsinnehåll

Kalorier: 55kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 6g | Fat: 0,3g | Mättat fett: 0,1g | Fleromättat fett: 0,02g | Enkelomättat fett: 0,04g | Kolesterol: 4mg | Natrium: 52mg | Kalium: 9mg | Fiber: 0,1g | Socker: 6g | Vitamin A: 6IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 1mg | Järn: 0,1mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg