Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Minipavlovas

Inga röster än
Skapat: 25 februari, 2025
Senast ändrat: 27 februari, 2025
Minipavlovas

Minipavlovas är små, läckra marängbakelser med en krispig yta och en mjuk, marshmallow-liknande inuti.

De är toppade med vispad grädde och färska bär så som jordgubbar, blåbär eller hallon. Varje liten pavlova är som en perfekt, personlig portion av sötma och syrlighet.

Dessa små bakelser är lätta att göra och passar utmärkt till festliga tillfällen eller som en fräsch efterrätt vid fikastunden. Kombinationen av den krispiga marängen och den lena grädden gör dem helt oemotståndliga!

Minipavlovas | Receptskatt
Minipavlovas 12
Total tid: 2 timmar
Servings: 4

Ingredienser

Instruktioner

  • Vispa äggvitor till ett mjukt skum.
  • Tillsätt hälften av sockret och vispa med elvisp på medelhastighet tills sockret löst upp sig helt.
  • Tillsätt resterande socker och vispa på medelhastighet. Öka sedan hastigheten successivt och vispa till en fast maräng. Det är viktigt att inte vispa för mycket då den kan bli smetig och sjunka ihop.
  • Tillsätt citronsaft och vispa in det i marängen tills den blir glansig och klibbig.
  • Tillsätt vaniljextrakt och vispa in den i marängen. Därefter häll du i majsstärkelse och vänder ner det med en slickepott.
  • Bred ut smeten i portionsstorlekar på en ugnsform klädd i bakplåtspapper.
  • Grädda i ugnen ca. 1-1 1/2 timme på 120 grader. Håll koll på marängen, den är färdig när marängen är hård och krispig på utsidan och mjuk och kladdig på insidans botten.
  • Lägg marängerna på ugnsgaller för att svalna. Under tiden vispa upp grädde och hackar frukt. Välj gärna frukter som är syrliga för att balansera sötman. Jag använde mig av jordgubbar och kiwi.
  • När marängen svalnat helt så skär du för försiktigt av tippen/locket av marängen och fyller den med dina bär. Toppa med vispgrädde och mer frukt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler goda recept med maräng!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg