Mintglass med After Eight
Skapat:
5 oktober, 2024
Senast ändrat:
4 oktober, 2024

0
Innehåll
Mintglass med After Eight är en frisk och lyxig dessert som kombinerar len vaniljglass med bitar av den klassiska chokladen After Eight. Den krämiga glassen har en söt smak som kompletteras perfekt av de tunna mörka chokladbitarna med mintfyllning. Varje tugga ger en härlig kombination av sval mint och fyllig choklad. Perfekt att servera som en svalkande efterrätt eller för att lyxa till en fika!
Fler svalkande desserter:

Total tid: 6 timmar 30 minuter
Servings: 1.4 liter
Ingredienser
- 1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400 gr
- 5 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
- Grön livsmedelsfärg hushållsfärg
- After Eight minst 130 gram
- ca. 50 g mörk choklad
Instruktioner
- Vispa grädden med elvisp tills den är mjuk utan att vara hård (om du vispar den för mycket kommer glassen att bli grynig).
- Häll i kondenserad mjölk och blanda ihop.
- Tillsätt vaniljsocker och blanda ihop, sikta gärna ner det för att undvika klumpar.
- Färga smeten med livsmedelsfärg tills den blir mintgrön.
- Skär After Eight i mindre bitar.
- Ta fram en form som rymmer 1,4 liter, eller flera mindre.
- Varva glass i formen med After Eight-bitar.
- Börja med ett lager glass, sen After Eight, sen glass osv.
- Avsluta med glass.
- Smält chokladen i mikro 30 sekunder i taget och rör om emellan.
- Ringla mörk choklad över glassens yta.
- Gör ett swirlmönster genom att ta en tandpetare eller annat spetsigt och för runt det på ytan så att chokladen dras ut till ett mönster, tänk att du gör 8:or.
- Om din form inte har ett lock; täck med plastfolie.
- In i frysen i ca 6 timmar, gärna över natten.
per liter
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!