Go Back
+ servings
En After Eight glasstårta med grön mintfyllning och chokladmönster i en form.
Print
Inga röster än

Mintglass med After Eight

Ljuvlig glass med After Eight och som inte kräver glassmaskin! Hemligheten är grädde och kondenserad mjölk, det ger en len och krämig glass som sköter sig själv i frysen.
Förberedelser15 minuter
Active Time6 timmar
Total tid6 timmar 30 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt, Fika, Glass
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, hemgjord glass
Yield: 1.4 liter

Materials

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400 gr
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • Grön livsmedelsfärg hushållsfärg
  • After Eight minst 130 gram
  • ca. 50 g mörk choklad

Instruktioner

  • Vispa grädden med elvisp tills den är mjuk utan att vara hård (om du vispar den för mycket kommer glassen att bli grynig).
  • Häll i kondenserad mjölk och blanda ihop.
  • Tillsätt vaniljsocker och blanda ihop, sikta gärna ner det för att undvika klumpar.
  • Färga smeten med livsmedelsfärg tills den blir mintgrön.
  • Skär After Eight i mindre bitar.
  • Ta fram en form som rymmer 1,4 liter, eller flera mindre.
  • Varva glass i formen med After Eight-bitar.
  • Börja med ett lager glass, sen After Eight, sen glass osv.
  • Avsluta med glass.
  • Smält chokladen i mikro 30 sekunder i taget och rör om emellan.
  • Ringla mörk choklad över glassens yta.
  • Gör ett swirlmönster genom att ta en tandpetare eller annat spetsigt och för runt det på ytan så att chokladen dras ut till ett mönster, tänk att du gör 8:or.
  • Om din form inte har ett lock; täck med plastfolie.
  • In i frysen i ca 6 timmar, gärna över natten.