Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mjuk pepparkaka

Inga röster än
Skapat: 2 november, 2024
Senast ändrat: 1 november, 2024
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka är en saftig och kryddig kaka som sprider ljuvlig doft av jul i hela köket! Den bakas med klassiska pepparkakskryddor som kanel, ingefära och kryddnejlika, vilket ger den en varm och aromatisk smak.

Mjuk pepparkaka är enkel att baka och kan även innehålla en skvätt gräddfil eller filmjölk för extra saftighet. Toppa kakan med en glasyr av florsocker och lite citron för en fräsch touch, eller servera med en klick vispad grädde. Perfekt till adventsfikat eller när du längtar efter julens smaker!

Fler juliga recept:

Mjuk pepparkaka | Receptskatt
Mjuk pepparkaka 6
Total tid: 55 minuter
Servings: 8

Ingredienser

Glasyr:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret och ställ åt sidan.
  • Vispa ihop ägg, strösocker fluffigt med elvisp.
  • Vispa ner mjöl, bikarbonat och kryddorna.
  • Tillsätt smöret, vispa lite och blanda slutligen i filen.
  • Hällsmeten i en smörad brödform.
  • Grädda i ugnen i 40 – 50 minuter. Testa med en provsticka, om den inte är kladdig så är den klar.
  • Ta ut kakan, låt svalna och stjälp sedan upp på en tallrik.

Glasyr:

  • Smält smöret i mikron i några sekunder. Häll ner honungen och mikra tills allt har smält.
  • Tillsätt limejuice och rör runt. (Den ska vara ganska vattning).
  • Ringla glasyren över kakan och njut!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg