Mjuk pepparkaka
Skapat:
2 november, 2024
Senast ändrat:
1 november, 2024

0
Mjuk pepparkaka är en saftig och kryddig kaka som sprider ljuvlig doft av jul i hela köket! Den bakas med klassiska pepparkakskryddor som kanel, ingefära och kryddnejlika, vilket ger den en varm och aromatisk smak.
Mjuk pepparkaka är enkel att baka och kan även innehålla en skvätt gräddfil eller filmjölk för extra saftighet. Toppa kakan med en glasyr av florsocker och lite citron för en fräsch touch, eller servera med en klick vispad grädde. Perfekt till adventsfikat eller när du längtar efter julens smaker!
Fler juliga recept:

Total tid: 55 minuter
Servings: 8
Ingredienser
- 200 gram smör
- 4 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 4 dl mjöl
- 2 tsk bikarbonat
- 2 tsk pepparkakskrydda
- salt
- 2 dl fil eller gräddfil
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg, strösocker fluffigt med elvisp.
- Vispa ner mjöl, bikarbonat och kryddorna.
- Tillsätt smöret, vispa lite och blanda slutligen i filen.
- Hällsmeten i en smörad brödform.
- Grädda i ugnen i 40 – 50 minuter. Testa med en provsticka, om den inte är kladdig så är den klar.
- Ta ut kakan, låt svalna och stjälp sedan upp på en tallrik.
Glasyr:
- Smält smöret i mikron i några sekunder. Häll ner honungen och mikra tills allt har smält.
- Tillsätt limejuice och rör runt. (Den ska vara ganska vattning).
- Ringla glasyren över kakan och njut!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!