Mjuk pepparkaka med mascarponefrosting
Skapat:
18 december, 2024
Senast ändrat:
16 december, 2024

0
Mjuk pepparkaka är ett måste i jultider, det är så gott!
Den här versionen med mascarponefrosting är mitt bästa recept! Kryddigt, mjukt, sött och krämigt: allt gott i ett helt enkelt!
Fler juliga recept:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 1 timme
Servings: 8
Utrustning
- 1,5 liters form
Ingredienser
- 125 gr smör rumsvarmt
- 2 st ägg
- 1,5 dl brunt farinsocker strö
- 1 dl socker
- 1,5 dl gräddfil
- 1 dl lingonsylt
- 180 gr mjöl
- 1 msk kanel
- 1 tsk kryddnejlika
- 1 tsk ingefära
- 0,5 tsk nystött kardemumma
- 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
Mascarponefrosting:
- 50 gr mascarponeost
- 1 dl grädde
- 0,25 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Ta fram de kalla ingredienserna och låt dem bli rumsvarma.
- Smörj och mjöla formen.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt lingonsylt, gräddfil och mjölblandningen och vänd ihop till en jämn smet.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter beroende på form och ugn.
- Låt kakan vila i formen och förvara den i formen så håller den sig saftig.
Mascarponefrosting:
- Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig frosting och servera till kakan!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!