Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mjuk pepparkaka med mascarponefrosting

Inga röster än
Skapat: 18 december, 2024
Senast ändrat: 16 december, 2024
Mjuk pepparkaka med mascarponefrosting

Mjuk pepparkaka är ett måste i jultider, det är så gott!

Den här versionen med mascarponefrosting är mitt bästa recept! Kryddigt, mjukt, sött och krämigt: allt gott i ett helt enkelt!

Fler juliga recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Utrustning

  • 1,5 liters form

Ingredienser

Mascarponefrosting:

Instruktioner

  • Ta fram de kalla ingredienserna och låt dem bli rumsvarma.
  • Smörj och mjöla formen.
  • Vispa smör och socker poröst.
  • Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt lingonsylt, gräddfil och mjölblandningen och vänd ihop till en jämn smet.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter beroende på form och ugn.
  • Låt kakan vila i formen och förvara den i formen så håller den sig saftig.

Mascarponefrosting:

  • Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig frosting och servera till kakan!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg