Go Back
+ servings
En bit mjuk pepparkaka med mascarponefrosting på en vit tallrik med dekorationer.
Print
Inga röster än

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka, ett måste i jultider, det är så gott!Här kommer mitt bästa recept!
Total tid1 timme
Måltid: Jul, Kakor, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, julbakning, julbakverk, julfika, julgott, mjuk kaka, mjuk pepparkaka, mjuka kakor
Yield: 8

Equipment

  • 1,5 liters form

Materials

  • 125 gr smör rumsvarmt
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl brunt farinsocker strö
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl lingonsylt
  • 180 gr mjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 tsk nystött kardemumma
  • 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

Mascarponefrosting:

  • 50 gr mascarponeost
  • 1 dl grädde
  • 0,25 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Ta fram de kalla ingredienserna och låt dem bli rumsvarma.
  • Smörj och mjöla formen.
  • Vispa smör och socker poröst.
  • Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt lingonsylt, gräddfil och mjölblandningen och vänd ihop till en jämn smet.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter beroende på form och ugn.
  • Låt kakan vila i formen och förvara den i formen så håller den sig saftig.

Mascarponefrosting:

  • Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig frosting och servera till kakan!