Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Mjuk pepparkaka
Mjuk pepparkaka, ett måste i jultider, det är så gott!Här kommer mitt bästa recept!
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Jul, Kakor, mjuka kakor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka till jul, julbakning, julbakverk, julfika, julgott, mjuk kaka, mjuk pepparkaka, mjuka kakor
Yield:
8
Equipment
1,5 liters form
Materials
125
gr
smör
rumsvarmt
2
st
ägg
1,5
dl
brunt farinsocker strö
1
dl
socker
1,5
dl
gräddfil
1
dl
lingonsylt
180
gr
mjöl
1
msk
kanel
1
tsk
kryddnejlika
1
tsk
ingefära
0,5
tsk
nystött kardemumma
1
tsk
bikarbonat
eller 2 tsk bakpulver
Mascarponefrosting:
50
gr
mascarponeost
1
dl
grädde
0,25
dl
florsocker
1
tsk
vaniljsocker
Instruktioner
Ta fram de kalla ingredienserna och låt dem bli rumsvarma.
Smörj och mjöla formen.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt lingonsylt, gräddfil och mjölblandningen och vänd ihop till en jämn smet.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter beroende på form och ugn.
Låt kakan vila i formen och förvara den i formen så håller den sig saftig.
Mascarponefrosting:
Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig frosting och servera till kakan!