Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Morotsbröd i långpanna

Inga röster än
Skapat: 25 februari, 2025
Senast ändrat: 6 mars, 2025
Morotsbröd i långpanna

Morotsbröd i långpanna är ett mjukt och saftigt bröd som är lätt att baka.

Morötterna ger brödet en härlig smak och gör det extra saftigt. Perfekt för hela familjen!

Brödet går snabbt att baka och är enkelt att göra. Du behöver bara blanda ihop det och låta det jäsa, sen sköter det nästan sig självt. När brödet är klart, kan du skära det i bitar och njuta av det till frukost, mellanmål eller som tillbehör till maten. Det är både smakrikt och nyttigt, och hela familjen gillar det!

Total tid: 3 timmar 20 minuter
Servings: 15

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 500 g vatten kallt
  • 480 g vetemjöl 8 dl
  • 120 g rågmjöl 2 dl
  • 100 g havregryn 2,5 dl
  • 200 g morot riven
  • 20 g honung 1 msk
  • 1,5 tsk salt
  • t.ex. havrekli och pumpafrö att toppa med

Instruktioner

  • Lös upp jästen i kallt vatten. Rör ihop med övriga ingredienser till en kladdig deg.
  • Täck skålen med en bakduk och låt vila i rumsvärme ca 1 timme.
  • Stjälp upp degen på mjölat bakbord och rulla ihop degen med en degskrapa. Låt vila ca 30 minuter.
  • Klä en långpanna (på bilderna användes 25×35 cm) med bakplåtspapper.
  • Kavla ut degen och flytta över den i formen eller tryck ut den direkt i formen med händerna.
  • Låt jäsa i rumsvärme ca 3-4 timmar tills degen tydligt har stigit i formen. Ställ in i kylskåpet över natten.
  • Värm ugnen till 225 grader. Skär ut rutor i brödet. Spraya över eller pensla med lite vatten och toppa sen med frön eller havrekli.
  • Grädda brödet i 25-30 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler goda bröd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg