Morotsbröd med örter
Skapat:
26 januari, 2025
Senast ändrat:
26 januari, 2025

1
Morotsbröd med örter är ett saftigt och smakrikt bröd som passar perfekt till både frukost och middag. Riven morot ger brödet en naturlig sötma och härlig textur, medan torkade örter tillför en aromatisk touch. Ett enkelt och näringsrikt bröd som är lika gott nybakat som rostat. Perfekt att servera med en klick smör, soppa eller till en matig sallad.
Andra goda bröd att baka
Bröd i långpanna
Tekakor
Havrefallor

Total tid: 2 timmar
Servings: 3 bröd
Calories: 1803kcal
Ingredienser
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke och lös det i lite av vattnet.
- Tillsätt mjölet lite i taget och rör ordentligt innan degen får jäsa övertäckt med bakduk ca 45 minuter.
- Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och dela upp den i 4 lika stora bitar.
- Forma limpor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Pensla limporna med uppvispat ägg och strö över sesamfröna.
- Grädda i 200 grader ca 40-45 minuter.
- Brödet ska vara lätt krispigt på utsidan och torrt på insidan. Använd potatissticka. Lägg över på galler och låt svalna.
Näringsinnehåll
Kalorier: 1803kcal | Carbohydrates: 376g | Protein: 52g | Fat: 7g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 2g | Kolesterol: 1mg | Natrium: 530mg | Kalium: 1160mg | Fiber: 19g | Socker: 9g | Vitamin A: 27855IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 156mg | Järn: 23mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!