Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Morotscheesecake

Inga röster än
Skapat: 15 mars, 2025
Senast ändrat: 13 februari, 2025
Morotscheesecake

Morotskaka och cheesecake i en och samma form blir en otroligt god morotscheesecake!

Jag har toppat hela kakan med apelsin curd, precis som i mina morotstårtor som alltid innehåller apelsin curd,. Det ger så god och frisk smak. Men vill man inte ha curden på så utesluter man den bara.

Morotscheesecake smakar bäst dag 2 eller 3, så baka den i god tid och låt den stå i kylen och gotta sig.

Fler goda kakor med morot:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Utrustning

  • 1 form 20 cm i diameter

Ingredienser

Cheesecake:

Morotskaka:

Frosting:

Apelsin curd:

  • 0,5 dl socker
  • 2 äggulor
  • 1 apelsin skalet
  • 2 apelsiner saften
  • 1 msk maizena
  • 50 gr smör
  • ev. 0,5 blad gelatin För en fastare curd. Blötlägg det isåfall under tiden curden rörs ihop, krama ur och tillsätt det när curden är klar.

Instruktioner

Cheesecake:

  • Vispa upp den rumsvarma färskosten.
  • Vispa sedan ner socker, ett ägg i taget, vanilj och gräddfil.
  • Ställ åt sidan.

Morotskaka:

  • Vispa ägg och socker. Blanda sedan ner oljan.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sedan ner dem i smeten.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av springformen. Häll i nästan 2/3 av morotskakssmeten.
  • Häll på nästan halva cheesecakesmeten i mitten av formen.
  • Fördela resten av morotskakssmeten försiktigt ovanpå och avsluta med resterande cheesecakesmet.
  • Grädda i 175 grader i ca 50-60 minuter. Lägg på folie efter 30 minuter om kakan får för mycket färg.
  • Stäng av ugnen när cheesecaken är fast i kanterna men fortfarande rör sig i mitten, den sätter sig sen. Övergrädda inte.
  • Låt kakan stå kvar i ugnen i ca 20 minuter med ugnsluckan öppen.
  • Ta sedan ut den och låt svalna.
  • Ställ sedan kallt. Det gör inget om den spricker lite, den ska sedan täckas med frosting.

Frosting:

  • Vispa smöret ca 5 minuter.
  • Blanda i florsocker och vaniljsocker.
  • Rör ner den kalla färskosten och vispa till en fluffig frosting.
  • Bred över den kalla kakan och låt stå till sig.

Apelsin curd:

  • Rör ihop alla ingredienser förutom smöret i en kastrull, låt sjuda tills det tjocknar, rör hela tiden.
  • Dra bort kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt kallna och förvara i kylskåp.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg