Morotskake overnight oats
Skapat:
8 november, 2024
Senast ändrat:
7 november, 2024

0
Morotskake overnight oats är en härlig frukost som smakar som dessert men är fylld med näring.
Basen görs på havregryn, riven morot, kanel och kardemumma, vilket ger en smak som påminner om morotskaka. Lite kokosmjölk ger krämighet och honung tillför sötma.
Toppa med rivna morötter, hackade nötter eller en klick yoghurt på morgonen – en perfekt start på dagen med smak av morotskaka!
Fler goda recept med morot:

Total tid: 15 minuter
Servings: 3
Calories: 863kcal
Ingredienser
- 5 dl kokosmjölk eller valfri mjölk
- 4 dl havregryn
- 2 morötter mellanstora och rivna
- 4 msk chiafrön
- 0,5 lime saften
- 1-2 msk kanel
- 0,5-1 tsk kardemumma
- 1 msk vaniljextrakt eller pulver
- 1 msk honung eller agavesirap
Instruktioner
- Riv morötterna.
- Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, lägg sedan upp i glas/portionsskålar och ställ in i kylen över natten.
- Toppa med lite riven morot, kokosflingor och lime om du vill.
Näringsinnehåll
Kalorier: 863kcal | Carbohydrates: 101g | Protein: 22g | Fat: 45g | Mättat fett: 33g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,003g | Natrium: 58mg | Kalium: 1000mg | Fiber: 16g | Socker: 4g | Vitamin A: 6801IU | Vitamin C: 7mg | Kalcium: 129mg | Järn: 12mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!