Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Morotssockerkaka

Inga röster än
Skapat: 2 september, 2024
Senast ändrat: 7 september, 2024
Morotssockerkaka

Morotssockerkaka är en saftig och smakrik kaka som kombinerar sötman från rivna morötter med kryddor som kanel och ingefära. Denna mjuka kaka är enkel att baka och perfekt för alla tillfällen, oavsett om det är fika eller fest. Toppa gärna med en frosting för extra lyx!

Total tid: 55 minuter
Servings: 1 sockerkaka

Ingredienser

Frosting:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smöra och bröa en sockerkaksform
  • Vispa ägg och socker fluffigt.
  • Blanda vetemjöl, samtliga kryddor och bakpulver i en bunke.
  • Blanda oljan och de rivna morötterna.
  • Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
  • Vänd sedan i morötterna och oljan.
  • Häll smeten i formen och baka i nedre delen av ugnen i 35 min.
  • Medan kakan är i ugnen kan du göra frostingen.

Frosting:

  • Vispa samtliga ingredienser till frostingen till en krämig smet.
  • När kakan kommit ut ur ugnen och svalnat helt kan du antingen sticka några hål i kakan ovanifrån och spritsa ner frostingen i kakan eller bre den ovanpå. Dekorera med riven limezest och florsocker.

Anteckning

Glöm inte att provsticka kakan innan du tar ut den ur ugnen så att den är helt färdig och tänk på att frostingen kommer smälta om du lägger på den på en varm kaka.
per sockerkaka
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg