Morotssockerkaka
Skapat:
2 september, 2024
Senast ändrat:
7 september, 2024

0
Morotssockerkaka är en saftig och smakrik kaka som kombinerar sötman från rivna morötter med kryddor som kanel och ingefära. Denna mjuka kaka är enkel att baka och perfekt för alla tillfällen, oavsett om det är fika eller fest. Toppa gärna med en frosting för extra lyx!


Total tid: 55 minuter
Servings: 1 sockerkaka
Ingredienser
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära malen
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl morötter rivna
- 1 dl rapsolja eller solrosolja
- smör att smöra formen med
- ströbröd
Frosting:
- 150 g rumstempererad färskost
- 50 g smör rumstempererat
- 1,5 dl florsocker
- 0,5 lime zest
- 0,5 lime saften
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Smöra och bröa en sockerkaksform
- Blanda oljan och de rivna morötterna.
- Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Vänd sedan i morötterna och oljan.
- Häll smeten i formen och baka i nedre delen av ugnen i 35 min.
- Medan kakan är i ugnen kan du göra frostingen.
Frosting:
- Vispa samtliga ingredienser till frostingen till en krämig smet.
- När kakan kommit ut ur ugnen och svalnat helt kan du antingen sticka några hål i kakan ovanifrån och spritsa ner frostingen i kakan eller bre den ovanpå. Dekorera med riven limezest och florsocker.
Anteckning
Glöm inte att provsticka kakan innan du tar ut den ur ugnen så att den är helt färdig och tänk på att frostingen kommer smälta om du lägger på den på en varm kaka.
per sockerkaka
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!