Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Moussetårta med hallon och passionsfrukt

Inga röster än
Skapat: 26 mars, 2025
Senast ändrat: 26 mars, 2025
Moussetårta med hallon och passionsfrukt

Moussetårta med hallon och passionsfrukt – en vacker påskdessert

Denna moussetårta med hallon och passionsfrukt är både ljuvligt god och fantastiskt vacker – perfekt till påsk! Den friska hallonmoussen möter den exotiska smaken av passionsfrukt, vilket skapar en len, fräsch och balanserad dessert.

En lyxig och festlig tårta

Denna tårta är inte bara underbart krämig, utan även snygg på dessertbordet. De ljusa och friska smakerna gör den till ett perfekt avslut på påskmiddagen.

Så lyckas du med moussetårtan

  • Använd färska eller frysta hallon för bästa smak.
  • Passionsfruktspuré ger en tropisk touch och fräsch syrlighet.
  • Dekorera med färska bär, påskgodis eller ett vackert glaze för en extra festlig känsla.

Den ultimata påskdesserten

Med sin fruktiga friskhet och lena mousse blir denna tårta en riktig succé. Den passar lika bra till påsk som till andra festliga tillfällen!

Fler goda recept till påsk

Här tipsar vi om tre andra favoriter till påsk!

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Utrustning

  • 1 form 20 cm i diameter

Ingredienser

Brownie:

Hallonmousse:

Passionsfruktsmousse:

Chokladglasyr:

Instruktioner

Brownie:

  • Sätt bakplåtspapper i botten på formen och smöra kanterna.
  • Smält smöret och ta av från spisen.
  • Hacka chokladen och låt den smälta med smöret, rör till en jämn smet.
  • Tillsätt socker, vaniljsocker samt salt och rör ihop.
  • Knäck i ett ägg i taget och blanda mellan varje.
  • Vänd ner mjöl till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter tills den är fast i kanterna men forfarande lite lös i mitten. Låt kallna, gärna över natten.
  • Ta ur botten ur formen, sätt tårtplast på insidan av formen och sätt sedan tillbaka botten i formen.

Hallonmusse:

  • Ta fram grädden så den inte är kylskåpskall.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter.
  • Koka upp hallon och florsocker, passera genom en sil för att få bort kärnorna. Skrapa av på undersidan av silen också.
  • Blanda ner gelatinet och låt svalna en aning.
  • Vispa grädden och blanda ner en liten del i hallonblandningen, blanda sedan i resten och vänd ihop till en mousse.
  • Häll moussen på brownien och låt stelna.

Passionsfruktsmousse:

  • Blötlägg gelatinet i ca 10 minuter.
  • Dela och skrapa ur passionsfrukterna i en kastrull. Koka upp med saften och sockret tills sockret löst sig.
  • Passera genom en sil och tryck ut all saft så bara kärnorna är kvar i silen.
  • Blanda i gelatinet, låt svalna en aning.
  • Vispa grädden och blanda ner en liten del i passionsblandningen och vänd sedan i resten.
  • Häll moussen över den stela hallonmoussen.
  • Låt tårtan sätta sig över natten.

Chokladglasyr:

  • Smält smöret tillsammans med vattnet.
  • Hacka chokladen, lägg den i kastrullen och rör om tills chokladen smält.
  • Låt glasyren svalna i rumstemperatur till önskad konsistens, häll den sedan över kakan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

📷 Erika Westerlund Strömmer

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg