Sätt bakplåtspapper i botten på formen och smöra kanterna.
Smält smöret och ta av från spisen.
Hacka chokladen och låt den smälta med smöret, rör till en jämn smet.
Tillsätt socker, vaniljsocker samt salt och rör ihop.
Knäck i ett ägg i taget och blanda mellan varje.
Vänd ner mjöl till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter tills den är fast i kanterna men forfarande lite lös i mitten. Låt kallna, gärna över natten.
Ta ur botten ur formen, sätt tårtplast på insidan av formen och sätt sedan tillbaka botten i formen.
Hallonmusse:
Ta fram grädden så den inte är kylskåpskall.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter.
Koka upp hallon och florsocker, passera genom en sil för att få bort kärnorna. Skrapa av på undersidan av silen också.
Blanda ner gelatinet och låt svalna en aning.
Vispa grädden och blanda ner en liten del i hallonblandningen, blanda sedan i resten och vänd ihop till en mousse.
Häll moussen på brownien och låt stelna.
Passionsfruktsmousse:
Blötlägg gelatinet i ca 10 minuter.
Dela och skrapa ur passionsfrukterna i en kastrull. Koka upp med saften och sockret tills sockret löst sig.
Passera genom en sil och tryck ut all saft så bara kärnorna är kvar i silen.
Blanda i gelatinet, låt svalna en aning.
Vispa grädden och blanda ner en liten del i passionsblandningen och vänd sedan i resten.
Häll moussen över den stela hallonmoussen.
Låt tårtan sätta sig över natten.
Chokladglasyr:
Smält smöret tillsammans med vattnet.
Hacka chokladen, lägg den i kastrullen och rör om tills chokladen smält.
Låt glasyren svalna i rumstemperatur till önskad konsistens, häll den sedan över kakan.