Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Moussetårta med vit choklad

Inga röster än
Skapat: 21 juli, 2024
Senast ändrat: 17 juli, 2024
Moussetårta med vit choklad

En underbart god och fräsch moussetårta med vit choklad, citron och passionsfrukt, perfekt när man är sugen på något friskt och sött.

Det bästa med moussetårtor är att man kan göra dem klara långt i förväg och bara ta fram och låta tina i kyl dagen innan servering, dekorera och sedan njuta av en god tårta.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 10
Calories: 577kcal

Utrustning

  • 1 form, 20 cm i diamter

Ingredienser

Citronkladdkaka:

Passionfruktspannacotta:

Vit chokladmousse:

Instruktioner

Citronkladdkaka:

  • Smält smöret och rör i sockret.
  • Tillsätt citronsaft och skal.
  • Rör ner mjöl samt vaniljsocker och tillsätt sedan äggen. Blanda till en jämn smet.
  • Sätt ett bakplåtspapper i botten på en form, smörj sidorna och bröa med kokosflingor.
  • Häll smeten i formen och grädda på 160 grader i ca 20-25 minuter. Den ska vara rörlig i mitten, den sätter sig sedan.
  • Låt kallna över en natt.

Passionfruktspannacotta:

  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter.
  • Koka upp grädde, socker och puré. Ta av från värmen och rör ner de urkramade gelatinbladen.
  • Häll upp ett lagom tjockt lager i en 18 cm silikonform. Låt stelna och frys sedan som en puck.
  • Häll resterande pannacotta i någon silikonform som passar till dekorering eller låt stelna och vispa sedan upp det spritsa på tårtan om den ska serveras inom 3 dagar.

Vit chokladmousse:

  • Ta fram grädden 30 minuter före du börjar. Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 minuter.
  • Koka upp 1 dl grädde.
  • Smält choklad och smör i en bunke över en kastrull med vatten.
  • Krama ur gelatinet och tillsätt det i den uppkokta grädden, rör om ordentligt. Rör sedan ner grädden med gelatinet i chokladen och blanda till en jämn smet.
  • Tillsätt äggulorna, rör om så att det blandas ordentligt.
  • Vispa resterande grädden löst och blanda i lite grädde i chokladblandningen och rör om, rör sedan ner resten av grädden med luftiga tag med slickepott.

Montering:

  • Placera citronkladdkakan i en silikonform som är 20 cm eller en springform klädd med tårtplast.
  • Häll lite mousse över botten.
  • Placera sedan den frysta passionsfruktspannacottan i mitten och häll resterande mousse över. Ställ kallt en stund och sedan i frys.
  • Ta fram kvällen innan servering och låt tina långsamt i kyl.
  • Dekorera med resterande passionsfruktspannacotta, färsk passionsfrukt och färska jordgubbar.

Näringsinnehåll

Kalorier: 577kcal | Carbohydrates: 66g | Protein: 5g | Fat: 34g | Mättat fett: 21g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 9g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 127mg | Natrium: 129mg | Kalium: 222mg | Fiber: 3g | Socker: 50g | Vitamin A: 1325IU | Vitamin C: 8mg | Kalcium: 91mg | Järn: 1mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

    1. Hej!
      Den ska utan problem kunna hålla 2-3 dagar, men då det är en mousse, så kan den falla ihop och bli lite vattnig. Så, svårt att säga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg