Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ndujamackor

Inga röster än
Skapat: 29 augusti, 2024
Senast ändrat: 30 augusti, 2024
Ndujamackor

Ndujamackor är en smakexplosion på bröd, med den kryddiga, mjuka salamin nduja som huvudattraktion. Denna italienska delikatess bredd på rostat bröd och kombineras ofta med krämig ost eller fräscha grönsaker för att balansera hettan. Perfekt som en snabb och smakrik lunch eller aptitretare.

Ndujamackor | Receptskatt
Ndujamackor 8

Total tid: 20 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 6 st minibaguetter
  • 1,5 dl nduja
  • 100 g chèvre
  • 1 st fikon
  • 1 dl pistagenötter
  • Olivolja
  • Flytande honung
  • Flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  • Dela minibaguetterna på längden. (Baka av baguetterna enligt anvisningar först om de inte är färdiga).
  • Lägg baugettehalvorna på en plåt och ringla olivolja över dem.
  • Bre på ndujan på baguetterna.
    Brödskivor med röd n'duja och grön olivolja på en svart platta.
  • Smula över chevréost.
  • Skiva fikonet i tunna skivor och fördela på baguetterna.
  • Toppa slutligen baguetterna med honung.
  • Gratinera ndujamackorna i ugnen i ca 10 min tills de börjar få lite färg.
  • När mackorna är färdiggratinerade hackar du pistagenötterna i små bitar och strör över.
  • Toppa till sist mackorna igen med honung och flingsalt!

Anteckning

Tips! Prova att byta ut fikonet mot ett päron och snåla inte med honungen!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg