Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

No bake daimpannacotta-rutor

Inga röster än
Skapat: 21 april, 2025
Senast ändrat: 27 april, 2025
No bake daimpannacotta-rutor

No bake daimpannacotta-rutor

Len, chokladig pannacotta på en knaprig digestivebotten – och det bästa? Ingen ugn behövs! Denna dessert med smak av daim är perfekt att göra i förväg och skära upp i fina rutor lagom till servering. En garanterad favorit på fikabordet!

Tips & variationer

✅ Byt ut mjölkchokladen med daim mot vit choklad och citronzest för en fräsch variant
✅ Toppa med extra daim, hallon eller chokladsås för extra lyx
✅ Använd små formar för portionsbitar – perfekt till fest
✅ Vill du göra den vegetarisk? Dubbelkolla att din choklad är fri från gelatin

Fler enkla recept utan ugn

Klicka på bilderna nedan för att ta del av fler goda recept!

Total tid: 4 timmar
Servings: 15

Ingredienser

Botten:

Daimpannacotta:

Instruktioner

Botten:

  • Mixa kexen till ett fint smul.
  • Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  • Täck din form med bakplåtspapper (ända upp till kanterna så att inte pannacottan fastnar i formen) och tryck ut kexmassan i botten på den.
  • Låt formen stå i kylskåpet medan du gör pannacottan.

Daimpannacotta:

  • Koka upp vispgrädde, vaniljpulver och agar agar-pulver i en kastrull under konstant omrörning.
  • Låt koka i ca 3 minuter innan du tar bort kastrullen från plattan och bryter ner mjölkchokladen med Daim i pannacottan.
  • Rör om tills chokladen smält helt i pannacottan och du har en jämn smet.
  • Häll pannacottan över botten och låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar innan du garnerar och serverar pannacottarutorna.

Anteckning

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 19×26 cm.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!