Go Back
+ servings
En närbild av Daim pannacotta rutor med jordgubbar och chokladbitar på toppen.
Print
Inga röster än

No bake daimpannacotta-rutor

Älskar du daim lika mycket som jag gör samt en ljuvlig pannacotta på det? Ja då måste du bara testa dessa 🥰
Total tid4 timmar
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Dessert, Fika, godsaker, Kakor, Långpanna
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka utan ugn, fika, nobak, småkakor
Yield: 15

Materials

Botten:

  • 15 digestivekex
  • 100 g smör

Daimpannacotta:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 0,75 tsk agar agar-pulver
  • 300 gram mjölkchoklad med daim
  • daim grovt hackad till garnering

Instruktioner

Botten:

  • Mixa kexen till ett fint smul.
  • Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  • Täck din form med bakplåtspapper (ända upp till kanterna så att inte pannacottan fastnar i formen) och tryck ut kexmassan i botten på den.
  • Låt formen stå i kylskåpet medan du gör pannacottan.

Daimpannacotta:

  • Koka upp vispgrädde, vaniljpulver och agar agar-pulver i en kastrull under konstant omrörning.
  • Låt koka i ca 3 minuter innan du tar bort kastrullen från plattan och bryter ner mjölkchokladen med Daim i pannacottan.
  • Rör om tills chokladen smält helt i pannacottan och du har en jämn smet.
  • Häll pannacottan över botten och låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar innan du garnerar och serverar pannacottarutorna.

Anteckning

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 19x26 cm.