Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Okonomiyaki – Japansk omelett/pannkaka

Inga röster än
Skapat: 27 augusti, 2024
Senast ändrat: 26 augusti, 2024
Okonomiyaki – Japansk omelett/pannkaka

Okonomiyaki är den perfekta söndagsbrunchen. Det kan liknas vid en lite tjockare pannkaka som görs på en smet av mjöl, vatten, sesamolja och ägg. Det är vanligt med vitkål i men man kan ha vad man vill i egentligen. Lite som en omelett. Man har med fördel en umamistinn sås på och spritsar sen över majonnäs.

Okonomiyaki - Japansk omelett/pannkaka | Receptskatt

Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

Sås:

  • 0,5 dl ketchup
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger

Tillbehör

  • Majonnäs- eller srirachamajonnäs
  • Sesamfrön
  • Korianderblad

Instruktioner

  • Ansa och strimla kålen tunt, gärna med mandolin.
  • Ansa och finstrimla även salladslöken, spara det gröna till garnering.
  • Skär fläsket i bitar och stek i en stekpanna tills det är knaprigt. Ta upp fläsket och lägg åt sidan.
  • Vispa ihop mjöl, ägg, vatten, sesamolja och salt. Rör i kålen och salladslöken. Häll smeten i pannan, jämna till ytan. Låt steka på medelvärme i ca 15 minuter.
  • Vänd på pannkakan, t.ex. med hjälp av en tallrik och låt steka vidare på andra sidan i ca 10 minuter.

Sås:

  • Rör ihop ingredienserna till såsen och bred lite på okonomiyakin.
  • Lägg upp okonomiyakin på en tallrik, ringla över majonnäs och strö över fläsk, salladslök, sesamfrön och koriander. Servera med resterande sås.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg