Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ost- och skinkpaj toppad med färsk tomatsalsa

Inga röster än
Skapat: 13 september, 2024
Senast ändrat: 10 september, 2024
Ost- och skinkpaj toppad med färsk tomatsalsa

Denna ost- och skinkpaj är en klassiker som får en fräsch twist med en färsk tomatsalsa på toppen. Pajskalet är sprött, fyllningen krämig med smakrik ost och saftig skinka, och den syrliga tomatsalsan ger en härlig balans till det hela. Perfekt som vardagsmiddag eller till buffén när du vill bjuda på något enkelt men smakfullt!Ost- och skinkpaj toppad med färsk tomatsalsa | Receptskatt

Total tid: 1 timme
Servings: 4

Ingredienser

Salsa:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg pajskalet i en pajform och nagga den med gaffel.
  • Förgrädda skalet cirka 5-10 minuter.
  • Stek purjolöken med en skvätt olivolja, salt och peppar.
  • Lägg skinka och ost i botten.
  • Blanda ihop mjölk, ägg, salt och peppar.
  • Häll fyllningen i formen.
  • Grädda pajen cirka 30-40 minuter till sen stelnat.
  • Blanda ihop alla ingredienser till salsan.
  • Ta ut pajen och låt svalna och stelna lite till.
  • Toppa med tomatsalsa och servera därefter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg