Ost- och skinkpaj toppad med färsk tomatsalsa
Skapat:
13 september, 2024
Senast ändrat:
10 september, 2024

1
Innehåll
Total tid: 1 timme
Servings: 4
Ingredienser
- 200 g rökt skinka skivad
- 2 dl riven ost
- 1 purjolök vita delen, skivad
- 3 dl mjölk
- 4 st hela ägg
Salsa:
- 10-12 Heirloom körsbärstomater kvartade
- 2 schalottenlökar skivade
- 1 dl persilja finhackad
- olivolja
- salt
- peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg pajskalet i en pajform och nagga den med gaffel.
- Förgrädda skalet cirka 5-10 minuter.
- Lägg skinka och ost i botten.
- Häll fyllningen i formen.
- Grädda pajen cirka 30-40 minuter till sen stelnat.
- Blanda ihop alla ingredienser till salsan.
- Ta ut pajen och låt svalna och stelna lite till.
- Toppa med tomatsalsa och servera därefter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!