Go Back
+ servings
Pizza med en krispig kant, toppad med tomater och lök på en tallrik.
Print
Inga röster än

Ost- och skinkpaj toppad med färsk tomatsalsa

En vinnare till vardagsmat, ost- och skinkpaj. Köp färdig pajdeg så går själva lagningen mycket fortare.
Total tid1 timme
Måltid: Huvudrätt, Lunch, Paj
Keyword: goda pajer, huvudrätt, matpaj, matpajer, Pajer
Yield: 4

Materials

  • 200 g rökt skinka skivad
  • 2 dl riven ost
  • 1 purjolök vita delen, skivad
  • 3 dl mjölk
  • 4 st hela ägg

Salsa:

  • 10-12 Heirloom körsbärstomater kvartade
  • 2 schalottenlökar skivade
  • 1 dl persilja finhackad
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg pajskalet i en pajform och nagga den med gaffel.
  • Förgrädda skalet cirka 5-10 minuter.
  • Stek purjolöken med en skvätt olivolja, salt och peppar.
  • Lägg skinka och ost i botten.
  • Blanda ihop mjölk, ägg, salt och peppar.
  • Häll fyllningen i formen.
  • Grädda pajen cirka 30-40 minuter till sen stelnat.
  • Blanda ihop alla ingredienser till salsan.
  • Ta ut pajen och låt svalna och stelna lite till.
  • Toppa med tomatsalsa och servera därefter.