Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Ost- och skinkpaj toppad med färsk tomatsalsa
En vinnare till vardagsmat, ost- och skinkpaj. Köp färdig pajdeg så går själva lagningen mycket fortare.
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Huvudrätt, Lunch, Paj
Keyword:
goda pajer, huvudrätt, matpaj, matpajer, Pajer
Yield:
4
Materials
200
g
rökt skinka
skivad
2
dl
riven ost
1
purjolök
vita delen, skivad
3
dl
mjölk
4
st
hela ägg
Salsa:
10-12
Heirloom körsbärstomater
kvartade
2
schalottenlökar
skivade
1
dl
persilja
finhackad
olivolja
salt
peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg pajskalet i en pajform och nagga den med gaffel.
Förgrädda skalet cirka 5-10 minuter.
Stek purjolöken med en skvätt olivolja, salt och peppar.
Lägg skinka och ost i botten.
Blanda ihop mjölk, ägg, salt och peppar.
Häll fyllningen i formen.
Grädda pajen cirka 30-40 minuter till sen stelnat.
Blanda ihop alla ingredienser till salsan.
Ta ut pajen och låt svalna och stelna lite till.
Toppa med tomatsalsa och servera därefter.