Oxrullader i gräddsås

Ikväll gjorde jag smarriga oxrullader i enkel gräddsås, som jag serverade med pressad potatis.
Oxrullader i gräddsås är en klassisk och omtyckt husmanskost som bjuder på fylliga smaker och en härligt krämig sås.

Tunna skivor av nötkött fylls med en smakrik blandning av exempelvis färskost, bacon och senap, rullas ihop och bryns innan de får sjuda långsamt i en mustig gräddsås.
Resultatet blir möra rullader som nästan smälter i munnen. Servera med potatismos, pressad potatis eller kokt potatis och inlagda gurkor för en riktig smakupplevelse som påminner om gammaldags söndagsmiddagar. En liten klick svartvinbärsgelé är inte alls fel till heller.
Ingredienser
- 50 g smör
- 8 st skivor lövbiff
- 2 dl färskost jag körde vitlök & örter
- 8 st skivor bacon
- 8 tsk dijonsenap
- 2 dl finhackade färska örter jag använde basilika & ramslök
- 1 msk tomatpuré
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk lingonsylt
- 1 st tärning oxbuljong
- Persilja finhackad
- salt
- peppar
Instruktioner
- Börja med att lägga ut lövbiten på en plan yta. Salta & peppra.
- Bred sedan ett lager färskost på varje lövbit, följt av 1 skiva bacon, 1 tsk dijonsenap & finhackade örter. Rulla ihop och fäst 2 tandpetare i varje.
- Hetta upp smöret i en panna och stek rulladerna runt om så de får fin färg. Ställ dem sedan åt sidan.
- I samma panna: Stek på tomatpuré i någon minut.
- Tillsätt sedan matlagningsgrädde, worcestersås, lingonsylt & oxbuljongtärning. Låt koka ihop något.
- Lägg sedan i rulladerna och låt dem gå färdigt i såsen. Ca 20 minuter. Vänd dem med jämna mellanrum.
- Servera med pressad potatis & sallad.