Oxrullader i gräddsås
Ikväll gjorde jag smarriga oxrullader i enkel gräddsås, som jag serverade med pressad potatis.
Active Time10 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Grytor, Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Franskt, Skandinaviskt
Yield: 4 portioner
Calories: 704kcal
- 50 g smör
- 8 st skivor lövbiff
- 2 dl färskost jag körde vitlök & örter
- 8 st skivor bacon
- 8 tsk dijonsenap
- 2 dl finhackade färska örter jag använde basilika & ramslök
- 1 msk tomatpuré
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk lingonsylt
- 1 st tärning oxbuljong
- Persilja finhackad
- salt
- peppar
Börja med att lägga ut lövbiten på en plan yta. Salta & peppra.
Bred sedan ett lager färskost på varje lövbit, följt av 1 skiva bacon, 1 tsk dijonsenap & finhackade örter. Rulla ihop och fäst 2 tandpetare i varje.
Hetta upp smöret i en panna och stek rulladerna runt om så de får fin färg. Ställ dem sedan åt sidan.
I samma panna: Stek på tomatpuré i någon minut.
Tillsätt sedan matlagningsgrädde, worcestersås, lingonsylt & oxbuljongtärning. Låt koka ihop något.
Lägg sedan i rulladerna och låt dem gå färdigt i såsen. Ca 20 minuter. Vänd dem med jämna mellanrum.
Servera med pressad potatis & sallad.
Kalorier: 704kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 8g | Fat: 73g | Mättat fett: 46g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 19g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 221mg | Natrium: 370mg | Kalium: 204mg | Fiber: 0,1g | Socker: 6g | Vitamin A: 2828IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 136mg | Järn: 0,3mg