Go Back
+ servings
Två oxrullader i gräddsås serverade med ris och en grönsallad på en tallrik.
Print
Inga röster än

Oxrullader i gräddsås

Ikväll gjorde jag smarriga oxrullader i enkel gräddsås, som jag serverade med pressad potatis.
Active Time10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Grytor, Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Franskt, Skandinaviskt
Yield: 4 portioner
Calories: 704kcal

Materials

  • 50 g smör
  • 8 st skivor lövbiff
  • 2 dl färskost jag körde vitlök & örter
  • 8 st skivor bacon
  • 8 tsk dijonsenap
  • 2 dl finhackade färska örter jag använde basilika & ramslök
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 st tärning oxbuljong
  • Persilja finhackad
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Börja med att lägga ut lövbiten på en plan yta. Salta & peppra.
  • Bred sedan ett lager färskost på varje lövbit, följt av 1 skiva bacon, 1 tsk dijonsenap & finhackade örter. Rulla ihop och fäst 2 tandpetare i varje.
  • Hetta upp smöret i en panna och stek rulladerna runt om så de får fin färg. Ställ dem sedan åt sidan.
  • I samma panna: Stek på tomatpuré i någon minut.
  • Tillsätt sedan matlagningsgrädde, worcestersås, lingonsylt & oxbuljongtärning. Låt koka ihop något.
  • Lägg sedan i rulladerna och låt dem gå färdigt i såsen. Ca 20 minuter. Vänd dem med jämna mellanrum.
  • Servera med pressad potatis & sallad.
    Två oxrullader i gräddsås serverade med ris och en blandad grönsallad.

Nutrition

Kalorier: 704kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 8g | Fat: 73g | Mättat fett: 46g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 19g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 221mg | Natrium: 370mg | Kalium: 204mg | Fiber: 0,1g | Socker: 6g | Vitamin A: 2828IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 136mg | Järn: 0,3mg