Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Öyküs äppelpaj

Inga röster än
Skapat: 22 augusti, 2024
Senast ändrat: 22 augusti, 2024
Öyküs äppelpaj

Äppelpaj. Alla älskar väl det! Med massa vaniljsås så det blir vaniljsås med paj 🤣👌🏽.

Här har vi iaf en riktigt god äppelpaj som dessutom är otroligt enkel att ”baka” som jag tycker ni ALLA borde testa 😍.

Total tid: 40 minuter
Servings: 5 portioner

Ingredienser

  • 7 st röda äpplen
  • 2,5 tsk kanel
  • 2 msk socker
  • 50 g smör att steka i

Smuldeg

Instruktioner

  • Börja med att slå på ugnen, 200°C, över- och undervärme.
  • Skala sedan dina äpplen och skiva i små kuber.
  • Stek detta i en stekpanna tillsammans med smör, socker och kanel i ca 10 minuter på medelhög värme. Lägg därefter äpplena i en pajform.

Smuldeg

  • Ta nu fram en matberedare och lägg i alla ingredienser förutom vattnet och starta matberedaren.
  • Vill du ha lite klumpar i ditt smul går du i med 1 msk kallt vatten och fortsätter mixa.
  • Häll smulet över äpplena och baka i nedersta delen av ugnen tills att ovansidan fått en gyllenbrun färg.
  • Klart 😍.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg