Go Back
+ servings
En äppelpaj med smuldeg i en glasform, placerad på en träyta.
Print
Inga röster än

Öyküs äppelpaj

Äppelpaj, barnsligt gott och det ska vara massa vaniljsås till 😍. Dessutom är pajen super enkel att baka!
Total tid40 minuter
Måltid: Äppelrecept, Barnvänligt, Efterrätter, Paj
Kök: Skandinaviskt
Keyword: sommardessert, sommarmat, sommarpaj
Yield: 5 portioner

Materials

  • 7 st röda äpplen
  • 2,5 tsk kanel
  • 2 msk socker
  • 50 g smör att steka i

Smuldeg

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1-2 nypor kardemumma
  • 1 msk kallt vatten

Instruktioner

  • Börja med att slå på ugnen, 200°C, över- och undervärme.
  • Skala sedan dina äpplen och skiva i små kuber.
  • Stek detta i en stekpanna tillsammans med smör, socker och kanel i ca 10 minuter på medelhög värme. Lägg därefter äpplena i en pajform.

Smuldeg

  • Ta nu fram en matberedare och lägg i alla ingredienser förutom vattnet och starta matberedaren.
  • Vill du ha lite klumpar i ditt smul går du i med 1 msk kallt vatten och fortsätter mixa.
  • Häll smulet över äpplena och baka i nedersta delen av ugnen tills att ovansidan fått en gyllenbrun färg.
  • Klart 😍.