Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pad Thai med marinerad fläskfilé

Inga röster än
Skapat: 18 september, 2024
Senast ändrat: 19 september, 2024
Pad Thai med marinerad fläskfilé

Pad Thai med marinerad fläskfilé är en smakrik asiatisk rätt fylld med texturer och aromer. Den marinerade fläskfilén ger en djup, saftig smak som kombineras med nudlar, jordnötter, böngroddar och en balanserad sås av tamarind, lime och chili. Perfekt för den som vill ha en smakexplosion av sött, syrligt och kryddigt i varje tugga.

Pad Thai med marinerad fläskfilé | Receptskatt
Pad Thai med marinerad fläskfilé 6
Servings: 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att blanda soja, honung och ingefära till en marinad. Marinera fläskfilén, minst 1 timme.
  • Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Det viktiga är skölja dem ordentligt i kallt vatten när de är klara. Detta undviker att de klibbar ihop sig eller går över tiden.
  • Hetta upp en wokpanna och fräs rödlök, vitlök, ingefära och chili i sesamolja och rapsolja.
  • Tillsätt dina frysta eller färska grönsaker, woka eller stek i 1-2 minuter på hög värme.
  • Gör plats i pannan och stek ägget under omrörning.
  • Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksåsen. Rör om hastigt tills allt är varmt.
  • Blanda i grovt hackade jordnötter, lime och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  • Håll woken varm. Stek fläskfilén gyllene i olivoljan och blanda eller servera den bredvid din pad-thai.
  • Garnera med koriandern, limeklyfta och sesamfrön i olika färger.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg