Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Parmesanrostade morötter

Inga röster än
Skapat: 17 december, 2024
Senast ändrat: 17 december, 2024
Parmesanrostade morötter

Parmesanrostade morötter är ett enkelt och smakrikt sätt att lyfta fram morötternas naturliga sötma. Genom att rosta dem i ugnen får morötterna en fin, karamelliserad yta och en mjuk inre textur, medan den smältande parmesanen ger en härlig, nötig smak och krispig konsistens.

Fler goda små rätter:

Parmesanrostade morötter | Receptskatt
Parmesanrostade morötter 6
Total tid: 30 minuter
Servings: 2 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Skala och tärna morötterna i relativt stora bitar.
  • Doppa dem först i olivolja och sedan i riven parmesan.
  • Sprid ut morötterna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.
  • Strö över lite salt, svartpeppar och torkad ramslök.
  • Tillaga i ugnen på 200 grader i ca. 15-20 minuter.

Anteckning

Toppa gärna med färska örter!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg