Parmesanrostade morötter
Skapat:
17 december, 2024
Senast ändrat:
17 december, 2024

0
Innehåll
Parmesanrostade morötter är ett enkelt och smakrikt sätt att lyfta fram morötternas naturliga sötma. Genom att rosta dem i ugnen får morötterna en fin, karamelliserad yta och en mjuk inre textur, medan den smältande parmesanen ger en härlig, nötig smak och krispig konsistens.
Fler goda små rätter:

Total tid: 30 minuter
Servings: 2 portioner
Ingredienser
- 3-5 st morötter
- 1/2-1 dl parmesanost riven
- olivolja
- torkad ramslök
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Skala och tärna morötterna i relativt stora bitar.
- Sprid ut morötterna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.
- Strö över lite salt, svartpeppar och torkad ramslök.
- Tillaga i ugnen på 200 grader i ca. 15-20 minuter.
Anteckning
Toppa gärna med färska örter!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!