Go Back
+ servings
Parmesanrostade morötter på en plåt med bakpapper, täckta med ost och kryddor.
Print
Inga röster än

Parmesanrostade morötter

Tips på ett gott litet tillbehör till julbordet!
Total tid30 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept, Snacks & tilltugg, Tillbehör, Tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: morötter, snacks, tillbehör till kött
Yield: 2 portioner

Materials

  • 3-5 st morötter
  • 1/2-1 dl parmesanost riven
  • olivolja
  • torkad ramslök
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och tärna morötterna i relativt stora bitar.
  • Doppa dem först i olivolja och sedan i riven parmesan.
  • Sprid ut morötterna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.
  • Strö över lite salt, svartpeppar och torkad ramslök.
  • Tillaga i ugnen på 200 grader i ca. 15-20 minuter.

Anteckning

Toppa gärna med färska örter!