Päronkladdkaka med vit choklad och kokos
Skapat:
1 oktober, 2024
Senast ändrat:
1 oktober, 2024

1
Innehåll
Päronkladdkaka med vit choklad är en ljuvligt söt och saftig dessert. Den klassiska kladdkakan får en fräsch twist med bitar av päron, som ger en härlig fruktighet, medan den vita chokladen tillför krämighet och en rik sötma. Kakan får en seg och kladdig konsistens med en gyllene yta. Perfekt att servera med en klick vispad grädde eller vaniljglass för en riktigt god avslutning på middagen!

Total tid: 30 minuter
Ingredienser
- 100 gram smör eller margarin
- 1 ½ dl strösocker
- ½ dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- En nypa salt
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 päron
- 100 g vitchoklad hackad
- Lite kokos
Instruktioner
- Ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull och blanda ner strösocker, vaniljsocker, farinsocker och salt.
- Rör ner vetemjölet och blanda till en deg. Knäck ner äggen och rör om till en slät smet.
- Blanda slutligen ner hackad choklad och häll smeten i en smörad och bröad form (med kokos).
- Skär päronen i skivor och lägg på kladdkakan. Toppa med lite kokos. Grädda i 15 – 20 minuter.
- Ta ut låt svalna!! NJUT
per En kladdkaka
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!