Påskbrownie
Skapat:
14 mars, 2025
Senast ändrat:
13 februari, 2025

3
Påskbrownie med nougatganache och påskgodis är ett enkelt bakverk som räcker till många! Perfekt att servera som små munsbitar på påskbordet
Detta är verkligen den godaste brownien jag bakat och toppad med nougatganache och påskgodis blir den barnsligt god!
Brownien går bra att baka några dagar i förväg. Toppa med godiset samma dag som den ska serveras.
Fler festliga recept:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 1 timme
Servings: 10
Utrustning
- 20×20 cm form
Ingredienser
Brownie:
- 150 gr smör
- 150 gr mörk choklad
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl socker
- 1 krm salt
- 3 st ägg
- 120 gr mjöl
Nougatganache:
- 125 gr nougat
- 0,5 dl grädde
Topping:
- påskgodis
Instruktioner
Brownie:
- Smält smöret och låt sedan chokladen smälta ner i smöret.
- Rör ner mjölet till en jämn smet.
- Häll smeten i formen (20×20 cm stor) klädd med bakplåtspapper.
- Grädda näst längst ner i ugnen på 175 grader i ca 22-28 minuter beroende på ugn och form. Den ska vara rörlig i mitten när den tas ut.
- Låt kallna helt.
Nougatganache:
- Lägg nougaten i en värmetålig skål.
- Värm grädden tills den precis kokar, häll den sedan över nougaten och rör sedan till en slät ganache.
- Låt ganachen svalna tills den tjocknar och häll den sedan över brownien.
Topping:
- Toppa brownien med påskgodis.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!