Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Påskbrownie

Inga röster än
Skapat: 14 mars, 2025
Senast ändrat: 13 februari, 2025
Påskbrownie

Påskbrownie med nougatganache och påskgodis är ett enkelt bakverk som räcker till många! Perfekt att servera som små munsbitar på påskbordet

Detta är verkligen den godaste brownien jag bakat och toppad med nougatganache och påskgodis blir den barnsligt god!

Brownien går bra att baka några dagar i förväg. Toppa med godiset samma dag som den ska serveras.

Fler festliga recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 10

Utrustning

  • 20×20 cm form

Ingredienser

Brownie:

Nougatganache:

  • 125 gr nougat
  • 0,5 dl grädde

Topping:

  • påskgodis

Instruktioner

Brownie:

  • Smält smöret och låt sedan chokladen smälta ner i smöret.
  • Tillsätt kakao, vaniljsocker, socker och salt och rör till en jämn smet.
  • Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje ägg.
  • Rör ner mjölet till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen (20×20 cm stor) klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda näst längst ner i ugnen på 175 grader i ca 22-28 minuter beroende på ugn och form. Den ska vara rörlig i mitten när den tas ut.
  • Låt kallna helt.

Nougatganache:

  • Lägg nougaten i en värmetålig skål.
  • Värm grädden tills den precis kokar, häll den sedan över nougaten och rör sedan till en slät ganache.
  • Låt ganachen svalna tills den tjocknar och häll den sedan över brownien.

Topping:

  • Toppa brownien med påskgodis.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg