Go Back
–+ servings
En bit chokladbrownie dekorerad med fÀrgglada godisar och chokladbitar.
Print
Inga röster Àn

X4b_PĂ„skbrownie 🐣

Brownie med nougatganache och pÄskgodis, ett enkelt bakverk som rÀcker till flera, servera som smÄ munsbitar pÄ pÄskbordet!
Total tid1 timme
MÄltid: Brownie, Choklad, PÄsk
Kök: Skandinaviskt
Keyword: brownie, fika, fikadags, gofika, kladdig brownie, pÄsk, pÄskgodis
Yield: 10

Equipment

  • 20x20 cm form

Materials

Brownie:

  • 150 gr smör
  • 150 gr mörk choklad
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 3 st Ă€gg
  • 120 gr mjöl

Nougatganache:

  • 125 gr nougat
  • 0,5 dl grĂ€dde

Topping:

  • pĂ„skgodis

Instruktioner

Brownie:

  • SmĂ€lt smöret och lĂ„t sedan chokladen smĂ€lta ner i smöret.
  • TillsĂ€tt kakao, vaniljsocker, socker och salt och rör till en jĂ€mn smet.
  • TillsĂ€tt ett Ă€gg i taget och rör mellan varje Ă€gg.
  • Rör ner mjölet till en jĂ€mn smet.
  • HĂ€ll smeten i formen (20x20 cm stor) klĂ€dd med bakplĂ„tspapper.
  • GrĂ€dda nĂ€st lĂ€ngst ner i ugnen pĂ„ 175 grader i ca 22-28 minuter beroende pĂ„ ugn och form. Den ska vara rörlig i mitten nĂ€r den tas ut.
  • LĂ„t kallna helt.

Nougatganache:

  • LĂ€gg nougaten i en vĂ€rmetĂ„lig skĂ„l.
  • VĂ€rm grĂ€dden tills den precis kokar, hĂ€ll den sedan över nougaten och rör sedan till en slĂ€t ganache.
  • LĂ„t ganachen svalna tills den tjocknar och hĂ€ll den sedan över brownien.

Topping:

  • Toppa brownien med pĂ„skgodis.