Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Passionsmoussetårta

Inga röster än
Skapat: 2 oktober, 2024
Senast ändrat: 2 oktober, 2024
Passionsmoussetårta

En passionsmoussetårta är en frisk och härligt krämig dessert som passar perfekt för festliga tillfällen. Den lena moussen görs på passionsfrukt, vilket ger en fräsch och exotisk smak som balanserar sötman i tårtan. Basen består av en blondiebotten med vit choklad. Tårtan toppas ett blankt lager gelé och olika tropiska frukter.

Perfekt som en svalkande och lyxig efterrätt!

Fler läckra tårtor att testa:

Passionsmoussetårta | Receptskatt
Passionsmoussetårta 6
Total tid: 2 minuter
Servings: 10 bitar

Ingredienser

Blondiebotten

Mousse

Spegel

Dekoration

Instruktioner

DAG 1:
Botten

  • Sätt ugnen på 165 grader.
  • Spänn fast bakplåtspapper i botten på en springform 22-24 cm.
  • Smöra kanterna, klä med bakplåtspapper.
  • Hacka chokladen.
  • Smält smöret, rör ned chokladen.
  • Vispa ägg och socker fluffigt, rör ner chokladsmeten.
  • Sikta ner i smeten, rör ihop.
  • Häll i formen, grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Ställ formen i kylen över natten.

DAG 2: Mousse

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.
  • Vispa ägg och florsocker fluffigt.
  • Hacka chokladen, smält i mikro 30 sek i taget, rör ner i smeten.
  • Vispa grädden löst.
  • Ta 0,5 dl av den vispade grädden, värm i en liten kastrull.
  • Krama ur gelatinbladen, låt dem smälta i grädden.
  • Vänd ned vispad grädde i smeten, rör om.
  • Häll försiktigt ned gelatingrädde och juice, rör om.
  • Ta fram formen (för snygga kanter: klä insidan av formen m tårtplast).
  • Häll moussen över kakan.
  • Ställ i frysen över natten.

Dag 3: Spegel

  • Ställ formen i kylen, tina 6 h.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.
  • Värm juicen i en kastrull, vispa i florsocker.
  • Krama ur gelatinbladen, lägg i kastrullen, rör tills det smält.
  • Låt svalna 30 min.
  • Ta fram tårtan ur kylen, häll spegeln över.
  • Dekorera med physalis.
  • Gröp ur passionsfrukten, skölj kärnorna rena, låt torka.
  • Placera ut i önskat mönster.
  • Låt stå i kyl tills servering!

Anteckning

Tänk på att moussetårta kräver tid och kärlek, denna görs i 3 steg på 3 dagar.
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg