Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pasta Alfredo med ugnsstekt kyckling

Inga röster än
Skapat: 19 februari, 2025
Senast ändrat: 18 februari, 2025
Pasta Alfredo med ugnsstekt kyckling

Pasta Alfredo med ugnsstekt kyckling är en krämig och lyxig pastarätt som imponerar med sin enkelhet och smak. Den sammetslena såsen görs på smör och parmesan med lite pastavatten, vilket ger en fyllig och len konsistens.

Den ugnsstekta kycklingen blir saftig och smakrik, vilket gör rätten både mättande och balanserad. Perfekt för en snabb vardagsmiddag eller en festlig helgmåltid.

Servera med nymalen svartpeppar och färsk persilja för extra smak!

Total tid: 45 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Salta vattnet väl!
  • Salta & peppra kycklingen på båda sidor.
  • Stek den sedan gyllene på båda sidor.
  • Sedan in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter, till en innertemperatur på 72 grader. Ta sedan ut den och låt vila.
  • Smält smöret och tillsätt parmesan lite i taget tills såsen börjar tjockna.
  • När pastan är klar, späd såsen perfekt med pastavatten. Smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  • Tranchera kycklingen. Vänd ner pastan i såsen och servera direkt med massor av riven parmesan & nymalen svartpeppar.

Anteckning

Detta receptet är gjort utan grädde som finns i vissa recept. Det går utmärkt att byta ut lite av smöret och osten mot grädde om du vill ha en gräddigare variant av Pasta Alfredo.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Tips på några andra goda pastarecept

Om detta receptet på Pasta Alfredo inte faller dig i smaken, så kanske något av dessa goda pastarecept gör det. Spana gärna in dom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg