Go Back
+ servings
En tallrik med pasta Alfredo toppad med ugnsstekt kyckling och riven parmesan.
Print
Inga röster än

Pasta Alfredo med ugnsstekt kyckling

Pasta Alfredo med ugnsstekt kycklingfilé – krämig, len och smakrik. Perfekt för en snabb vardagsmiddag eller en lyxig helgmiddag!
Total tid45 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips, Pasta
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: kycklingpasta, lättlagad pasta, pasta med kyckling
Yield: 4 portioner

Materials

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Salta vattnet väl!
  • Salta & peppra kycklingen på båda sidor.
  • Stek den sedan gyllene på båda sidor.
  • Sedan in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter, till en innertemperatur på 72 grader. Ta sedan ut den och låt vila.
  • Smält smöret och tillsätt parmesan lite i taget tills såsen börjar tjockna.
  • När pastan är klar, späd såsen perfekt med pastavatten. Smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  • Tranchera kycklingen. Vänd ner pastan i såsen och servera direkt med massor av riven parmesan & nymalen svartpeppar.

Anteckning

Detta receptet är gjort utan grädde som finns i vissa recept. Det går utmärkt att byta ut lite av smöret och osten mot grädde om du vill ha en gräddigare variant av Pasta Alfredo.