Pasta all´amatriciana
Skapat:
26 december, 2024
Senast ändrat:
25 december, 2024

0
Innehåll
Pasta all’amatriciana är en klassisk italiensk rätt som kommer från staden Amatrice. Rätten är enkel men väldigt smakrik, och består främst av pasta, guanciale (torkat griskött), tomatsås och pecorinoost. Smakerna är salta, lite rökiga och syrliga, vilket gör den både mättande och god.
Pasta all’amatriciana är perfekt för en familjemiddag eftersom den är snabb att laga, men ändå känns som en riktig festmåltid. Den är en bra balans mellan enkelhet och smak, vilket gör den populär hos både vuxna och barn.
Fler goda pastarätter:

Total tid: 30 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 4 port pasta valfri sort
- 200 g pancetta tärnad, eller guancile
- 1 msk balsamicovinäger
- 2 förp passerade tomater à 400 g
- 1 krm chiliflakes
- 2 dl pastavatten
- 3 msk olivolja
- 1 ½ dl riven parmesanost
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Stek pancettan i en stekpanna tills den får färg och är knaprig. Lyft upp och lägg åt sidan, spara fettet i pannan.
- Tillsätt vinet i pannan och låt det koka upp.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Häll av vattnet och spara 2 dl av pastavattnet (till 4 port).
- Tillsätt pastan, pastavattnet och olivolja i tomatsåsen och låt koka ihop några minuter.
- Vänd ner pancettan och lägg upp på tallrikar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!