Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pasta all´amatriciana

Inga röster än
Skapat: 26 december, 2024
Senast ändrat: 25 december, 2024
Pasta all´amatriciana

Pasta all’amatriciana är en klassisk italiensk rätt som kommer från staden Amatrice. Rätten är enkel men väldigt smakrik, och består främst av pasta, guanciale (torkat griskött), tomatsås och pecorinoost. Smakerna är salta, lite rökiga och syrliga, vilket gör den både mättande och god.

Pasta all’amatriciana är perfekt för en familjemiddag eftersom den är snabb att laga, men ändå känns som en riktig festmåltid. Den är en bra balans mellan enkelhet och smak, vilket gör den populär hos både vuxna och barn.

Fler goda pastarätter:

Pasta all´amatriciana | Receptskatt
Pasta all´amatriciana 6
Total tid: 30 minuter
Servings: 4

Ingredienser

Instruktioner

  • Stek pancettan i en stekpanna tills den får färg och är knaprig. Lyft upp och lägg åt sidan, spara fettet i pannan.
  • Tillsätt vinet i pannan och låt det koka upp.
  • Rör ner tomater och chiliflakes och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Häll av vattnet och spara 2 dl av pastavattnet (till 4 port).
  • Tillsätt pastan, pastavattnet och olivolja i tomatsåsen och låt koka ihop några minuter.
  • Vänd ner pancettan och lägg upp på tallrikar.
  • Toppa med parmesan och peppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg