Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pasta med butternutpumpa

Inga röster än
Skapat: 17 september, 2024
Senast ändrat: 15 september, 2024
Pasta med butternutpumpa

Pasta med butternutpumpa är en krämig och smakrik rätt där den rostade butternutpumpan mixas till en slät sås tillsammans med vitlök och grädde. Såsen får en riktigt mjuk och fyllig konsistens tack vare pumpan. Servera med parmesan på toppen och kanske lite rostade pumpafrön för crunch. En enkel men elegant rätt som passar både till vardags och fest!

Total tid: 45 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala och skär pumpan i tärningar och lägg i en ugnssäker form.
  • Blanda ihop grädde, grönsaksfond samt färsk rosmarin och det häll över pumpan i formen. Ringla över olivolja, salt och peppar. (Tänk på att buljongen kan vara salt). Ställ in den i ugnen i ca 30 minuter.
  • Koka pasta enligt anvisningarna. När pastan har kokat klar sparar du ca 1 dl av pastavattnet.
  • Blanda ihop pumpasåsen, pastan och pastavattnet.
  • Rör ner färsk spenat.
  • Servera med mycket riven parmesan.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg