Go Back
+ servings
Tallrik med pasta, butternutpumpa och riven parmesanost på en träyta.
Print
Inga röster än

Pasta med butternutpumpa

Nu när hösten smyger sig på så blir man väldigt sugen på en mustig pasta med ett gott glas rött. 🍝🍷 Denna pasta är superenkel och sköter sig i stort sett helt själv i ugnen.
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Huvudrätt, Lättlagat, Pasta, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Enkla pastarecept, Goda pastarecept, huvudrätt, vardagsmat
Yield: 4 portioner

Materials

  • ca. 600 g butternutpumpa
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 vitlöksklyftor finrivna/pressade
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 kruka färsk rosmarin eller ca 2 tsk torkad
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 70 g färsk babyspenat
  • 500 g spaghetti
  • parmesanost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala och skär pumpan i tärningar och lägg i en ugnssäker form.
  • Blanda ihop grädde, grönsaksfond samt färsk rosmarin och det häll över pumpan i formen. Ringla över olivolja, salt och peppar. (Tänk på att buljongen kan vara salt). Ställ in den i ugnen i ca 30 minuter.
  • Koka pasta enligt anvisningarna. När pastan har kokat klar sparar du ca 1 dl av pastavattnet.
  • Blanda ihop pumpasåsen, pastan och pastavattnet.
  • Rör ner färsk spenat.
  • Servera med mycket riven parmesan.