Pasta med butternutpumpa
Nu när hösten smyger sig på så blir man väldigt sugen på en mustig pasta med ett gott glas rött. 🍝🍷 Denna pasta är superenkel och sköter sig i stort sett helt själv i ugnen.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt, Lättlagat, Pasta, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Enkla pastarecept, Goda pastarecept, huvudrätt, vardagsmat
Yield: 4 portioner
- ca. 600 g butternutpumpa
- 3 dl vispgrädde
- 2 vitlöksklyftor finrivna/pressade
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 kruka färsk rosmarin eller ca 2 tsk torkad
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
- 70 g färsk babyspenat
- 500 g spaghetti
- parmesanost
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär pumpan i tärningar och lägg i en ugnssäker form.
Blanda ihop grädde, grönsaksfond samt färsk rosmarin och det häll över pumpan i formen. Ringla över olivolja, salt och peppar. (Tänk på att buljongen kan vara salt). Ställ in den i ugnen i ca 30 minuter.
Koka pasta enligt anvisningarna. När pastan har kokat klar sparar du ca 1 dl av pastavattnet.
Blanda ihop pumpasåsen, pastan och pastavattnet.
Rör ner färsk spenat.
Servera med mycket riven parmesan.