Pasta med isterband, broccoli och basilika
Skapat:
8 augusti, 2024
Senast ändrat:
8 augusti, 2024

0
Innehåll
Jag tänkte isterband och stuvad potatis möter pasta. Bechamelen är där, pasta, basilika & parmesan är där. Fort går den också. Ni bara måste testa denna🤩👏
Total tid: 25 minuter
Servings: 4 portioner
Ingredienser
- Valfri pasta för 4 personer
- 25 g smör
- 2 st syrliga småländska isterband bara färsen
- 1 st gul lök finhackad
- 4 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 tsk chili flakes
- 2 msk torkad basilika
- 1 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 5-6 st stora buketter broccoli frysta går bra
- 3 dl riven parmesan
- 3 dl färsk basilika finhackad
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hetta upp en panna med smöret och stek isterbandsfärsen så den får fin färg. Tillsätt gul lök, vitlök, torkad basilika och chili flakes. Stek löken mjuk.
- Pudra över mjölet och rör om. Häll på mjölken lite i taget under omrörning, tills all mjölk är i.
- Tillsätt broccoli och låt gå tills den blir mjuk.
- Häll över allt i en matberedare/mixer/blender och kör den slät. Blanda ner hälften av parmesan och basilika. Smaka av med salt och peppar.
- Häll av pastan (spar 2-3 dl av pastavattnet).
- Häll tillbaka såsen tillsammans med pastan i den fortfarande heta pannan. Använd pastavattnet om den känns för tjock. Blanda väl.
- Servera med mer riven parmesan och halverade körsbärstomater.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!