Go Back
+ servings
En skål med pasta, sås, körsbärstomater och riven ost på toppen.
Print
Inga röster än

Pasta med isterband. broccoli och basilika

Detta är en Italien🇮🇹/Sverige🇸🇪 fusion rätt. Tro det eller ej, isterband & basilika är en härlig kombo.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Korv, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Pasta
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: Enkla pastarecept, Goda pastarecept
Yield: 4 portioner

Materials

  • Valfri pasta för 4 personer
  • 25 g smör
  • 2 st syrliga småländska isterband bara färsen
  • 1 st gul lök finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk chili flakes
  • 2 msk torkad basilika
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 5-6 st stora buketter broccoli frysta går bra
  • 3 dl riven parmesan
  • 3 dl färsk basilika finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Hetta upp en panna med smöret och stek isterbandsfärsen så den får fin färg. Tillsätt gul lök, vitlök, torkad basilika och chili flakes. Stek löken mjuk.
  • Pudra över mjölet och rör om. Häll på mjölken lite i taget under omrörning, tills all mjölk är i.
  • Tillsätt broccoli och låt gå tills den blir mjuk.
  • Häll över allt i en matberedare/mixer/blender och kör den slät. Blanda ner hälften av parmesan och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll av pastan (spar 2-3 dl av pastavattnet).
  • Häll tillbaka såsen tillsammans med pastan i den fortfarande heta pannan. Använd pastavattnet om den känns för tjock. Blanda väl.
  • Servera med mer riven parmesan och halverade körsbärstomater.