Pasta med tomatsås
Skapat:
6 januari, 2025
Senast ändrat:
5 januari, 2025

0
Innehåll
Pasta med tomatsås är en enkel och snabb rätt som passar perfekt när du vill laga något gott utan att det tar för mycket tid.
Den krämiga tomatsåsen tillsammans med pastan blir en riktig favorit för hela familjen. Rätten är lätt att göra med vanliga ingredienser som ofta redan finns hemma, vilket gör den till en vardagshjälte när du behöver en snabb middag. Det är både mättande och passar bra för både vuxna och barn.
En perfekt rätt att slänga ihop när tiden är knapp, men du ändå vill bjuda på en härlig måltid!
Fler goda vardagsrätter:

Total tid: 30 minuter
Servings: 2 portioner
Ingredienser
- 200 g pasta
- ca. 1 dl olivolja
- 2-3 vitlöksklyftor 2 stora klyftor eller 3 mindre
- 1 burk San Marzano-tomater
- ca. 1 msk torkad oregano
- färsk basilika
- salt
- peppar
- 1 grönsaksbuljongtärning
- ca. 1 tsk honung
- burrata
Instruktioner
- Koka upp pastavatten med rikliga mängder salt.
- Dela vitlöksklyftorna och fräs dem lite i olivoljan.
- När vitlöksklyftorna börjar få lite färg tillsätter du en burk tomater. Antingen mosar du tomaterna med händerna innan du häller i, vilket brukar bli väldigt kladdigt, eller så häller du i allt och försöker krossa de hela tomaterna med sleven.
- Låt puttra några minuter.
- När pastan har kokat klart (den ska vara aningen hårdare än al dente) så sparar du en kopp med pastavatten och häller av resten.
- Häll tillbaka pastan i kastrullen och ös över tomatsåsen. Tillsätt lite pastavatten och sätt på spisen igen och låt allting gå ihop i kastrullen. Låt det fräsa några minuter och rör hela tiden.
Anteckning
Gör en stor kastrull direkt så har du flera rätter. Såsen går även att ha till pizza eller varför inte till grillade grönsaker?
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!