Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pepparkakskladdkaka med brynt smör

Inga röster än
Skapat: 17 december, 2024
Senast ändrat: 16 december, 2024
Pepparkakskladdkaka med brynt smör

Pepparkakskladdkaka med brynt smör är smått oemotståndlig version av den klassiska kladdkaka.

Den kladdiga kladdkakan med den värmande kryddigheten från pepparkakor gör den till en fullpoängare inför jul. Det brynta smöret bidrar med en nötig, lite karamelliserad smak som förhöjer hela kakan och ger den en extra festlig och god.

Fler juliga recept:

Pepparkakskladdkaka med brynt smör | Receptskatt
Pepparkakskladdkaka med brynt smör 6
Total tid: 30 minuter
Servings: 8 portioner

Ingredienser

Topping:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Värm upp smöret i en kastrull på hög värme, när det börjar puttra börjar du vispa med handvisp så att det inte bränns. Ganska snabbt blir det klart, då det fått en gyllenbrun färg och knäckig/söt doft. Dra av från plattan. Låt svalna.
  • Vispa ihop ägg och socker med en handvisp.
  • Blanda ihop kakao, vaniljsocker, pepparkakskrydda, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningen.
  • Tillsätt det brynta smöret. Blanda sedan försiktigt ihop allt till en jämn smet.
  • Häll smeten i en ugnssäker form.

Topping:

  • Toppa med pepparkakor.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Du kan öka eller minska tiden vid behov beroende på hur kladdig du vill ha den, jag hade i min ca. 11 minuter och enligt mig blev den riktigt passlig.
  • Låt kladdkakan svalna något innan du toppar den med frysta lingon och florsocker.
  • Servera den sedan som den är, med vispad grädde eller glass.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg