Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pepparkaksknäck

Inga röster än
Skapat: 7 december, 2024
Senast ändrat: 6 december, 2024
Pepparkaksknäck

Den här enkla pepparkaksknäcken är en härlig blandning av den klassiska knäcken med smak av julens kryddor.

Knäcken har en krispig konsistens och en värmande smak från ingefära, kanel och nejlika, vilket ger den en julig twist.

När man gör den enkla versionen är processen snabb och kräver få ingredienser. Perfekt inför julens goda stunder!

Fler juliga godbitar:

Total tid: 30 minuter
Servings: 40 -50 st

Ingredienser

Instruktioner

  • Placera ut knäckformar på en bricka.
  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och rör om med redskap som tål hög värme, t.ex. en träslev.
  • Sätt på spisen på hög värme och koka till 126 grader, tar ca 20 minuter.
  • Ta hjälp av en termometer så att du har koll på graderna och rör hela tiden om så att det inte fastnar i botten.
  • Skulle smeten börja fastna i botten: sänk värmen.
  • Har du inte en termometer så gör ett så kallat kulprov där du tar lite smet och lägger i ett glas med kallt vatten, går smeten att forma till en kula är den klar.
  • När smeten nått 126 grader så häll smeten i en kanna och portionerna ut i formarna.
  • Om smeten stelnar medan du häller den i formarna kan du värma upp den i micron, ca 5-10 sekunder. Obs! Se till så att det värms upp i något som tål mikro.
  • Smula pepparkakorna med händerna och lägg lite smul på varje knäck.
  • Låt stelna i rumstemperatur 30-60 minuter.
  • Förvaras torrt och svalt, inte i kyl (blir lätt kletig).
  • Går att frysa.
per -50 st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg